Barboom, Yalıkavak

Nefes kesen manzara eşliğinde, açık havada servis edilen lezzetli bir akşam yemeğini kim istemez? İster özel bir randevu, ister sıradan bir akşam yemeği olsun, tatildeyken gözümüzün yemekten daha fazlasını aradığı bir gerçek. Bu arayışın farkında olan Bodrumlu işletmeciler konukları karşılar, masalarla kişisel olarak ilgilenir ve herkesin memnun olmasını sağlar.

Ancak bazen daha fazlasını umduğumuz anlar da olur: Mesela, sosyal medyada paylaşılan, amatörce çekilmiş bir fotoğrafın bile görenleri kıskandıracak kadar güzel bir manzara sergilediği bir mekân. Böyle bir tarif duyunca akıllara, Yalıkavak’ta gün batımını izlemek için yaratılmış gibi duran Barboom’dan başka bir yer gelmez.

Barboom’un yemek ritüeli, diğer geleneksel balık restoranlarıyla aynı sırayı takip ediyor: Bir tepsi dolusu meze arasından damağınıza uyanları seçip sıcak başlangıçlara karar veriyor ve leziz ötesi balığınızın tadını çıkarıyorsunuz. Yerel balık türlerinden birini anımsatan ismi dikkatinizi çektiyse söyleyelim, Barboom’un barbunu özellikle dikkatinize değer.

Barboom’u bu kadar özel kılan, lezzetli yemekleri ve tam donanımlı barının yanı sıra, denize uzanan iskelesinde, yavaşça kıyıya vuran dalga seslerinin süslediği eşsiz ambiyansı kuşkusuz.

Güneş uzak bir dağın arkasında battığında, Bodrum’da bulunmak isteyeceğiniz güzel ve popüler mekânların sayısı sınırlıdır. Siz de Barboom deneyimini yaşamak isterseniz restoranın yalnızca yaz sezonunda açık olduğunu ve rezervasyonsuz yer bulmakta zorlanacağınızı belirtelim.

Her gün 09:00-01:00 arası açık.

Aşağı Mahallesi, Şendoğan Caddesi No 15, Yalıkavak; T: (0537) 208 72 14

Read also:  İlk defa gelenlere Bodrum rehberi