Orfoz: sıra dışı tatlar arayanların adresi
Orfoz’a gitmek demek güzel bir yemek yemekten çok daha fazlası anlamına geliyor. Şefler yiyeceğiniz kabuklunun tam olarak nerede yakalandığını biliyor ve başka hiçbir yerde bulamayacağınız menüsü, Orfoz’da yaşayacağınız deneyimi keyifle birleştiren eğitsel bir sürece d.nüştürüyor.

Restoranların birbirini kopyaladığına sıkça şahit olduğumuz Bodrum’da kimsenin Orfoz’u taklit etmeye cesareti yok. Bunda en büyük etken, Türkiye’de çok önemsenmeyen bir yemek çeşidine odaklanan restoranın, titizlik ve uğraş gerektiren ürünleri kuşkusuz. Mekânın sahipleri Bozçağa kardeşler işlerini zor yoldan yapmaktan keyif alıyorlar. Özenle hazırlanmış kabuklu deniz ürünleri tadım menüsü, günlük malzemeye göre her gün değişen, taze ve kaliteli ürünlerden oluşuyor. “Dalgıçlarımızın Bodrum ile Güllük arasında, bu kabuklu deniz ürünlerini çıkardığı birkaç yer var,” diye açıklıyor Çağrı Bozçağa. “Taze olup olmadığından emin olmak için malzemelerin nereden geldiğini bilmemiz gerekiyor. Böylece sunduğumuz ürüne güvenebiliyoruz.”

Cağrı Bozçağa &  Cağlar Bozçağa

Malzemenin en kalitesini kullanan Orfoz’da, Bodrum’da yiyebileceğiniz en saf yemekleri bulmak mümkün. Yemeklerdeki tazeliğin lezzeti, basit sunumlarla pekiştiriliyor. Tadım menüsü denince pek çok restoranda önünüze konan köpükler, dumanlar ve jölelerin hüküm sürdüğü bir dönemde, çok ihtiyaç duyulan bir hareket bu. Leziz yerel şarapların eşlik ettiği lezzetleri tadan misafirlerin doymuş, eğlenmiş ve hatta aydınlanmış olarak ayrıldığı yegâne mekanlardan biri Orfoz.

“Götügöz” (mantis karidesi), Orfoz’un kabuklu deniz ürünleri listesine 2017 senesinde eklenenlerden biri. “Bu canlıyla karşılaşan dalgıçlar, böyle şeylere bayıldığımızı bildiği için hemen bizi aradılar,” diyor Çağlar Bozçağa. O günden beri, komik görünüşünden dolayı Bozçağa kardeşlerin “götügöz” adını verdiği, yarı saydam bu canlı, tadım menüsünün temel lezzetlerinden biri haline gelmiş.

Gerçek adı deniz salyangozu olan “patlangöz” ise menünün klasiklerinden. Bazı müşterilere salyangoz yeme fikri itici geldiğinden, bu isim verilmiş. “Bazen insanlar, deniz salyangozu ya da yılan balığı gibi isimleri duydukları anda hemen kafalarını çeviriyor. Bu yüzden biz de bunlara yeni isimler veriyoruz,” diyor Çağrı Bozçağa.

Menüdeki çeşitliliği görünce heyecanlanıp, Bozçağa kardeşlerden basit bir tarif istedik. Çağrı Şef anlatmaya başlamıştı ki araya giren kardeşi, “Malzemeleri bulamadan nasıl yapacaksınız?” diyerek haklı bir noktaya değindi. Özel siparişlerimiz için hızlı arama listemize kayıtlı bir dalgıç olmadığından, tarifleri evde denemekten vazgeçtik.

Zeki Müren Müzesi’nin yanındaki yerinde Orfoz, kendinize uygun işi bulup, sevgiyle sarıldığınızda insanların dikkatini çekeceğinizin canlı örneği. Mekânın çekiciliği pek çok unsurun birleşiminden gelse de Orfoz’un atmosferinde taklit etmesi imkânsız çok önemli bir detay var: Restorana karakterini kazandıran Bozçağa kardeşler. Restoran Kasım sonundan Şubat ortasına kadar kapalı. Bu aylar dışında, buraya tekrar tekrar gelmek için çok sebebiniz olacak.

Salı-Pazar günleri, saat 18:00’den itibaren açık.

Kumbahçe Mahallesi Zeki Müren Caddesi No.13/1. Bodrum; T: 0544 316 42 85

Orfoz’un deniz ürüleri takvimi

Read also:  Midye7, Yalıkavak

Ne yiyeceğinizi bilerek gitmek isterseniz diye, Orfoz’un menüsünden ne zaman ne beklemeniz gerektiğini gösteren bu listeyi hazırladık.

 

Total
1
Shares